Followers

Klik Salah Satu Jew..

Tuesday, April 10, 2012

Kad Jemputan Ahmad Jafri..


Assalamualaikum.. Sudah lame tak bertemu sama ini blog aku.... Huhuhu.. Maklum laaa xde masa nak mengadap blog nih.. Teramat busy.... HAhahahahaha.. Ni pun sekarang dah cuti Sem 4.. huhuhu.. Agak lame jugak laa cuti nih dalam 2 bulan.. HAhahaha.. Memang TeRrrrrBAeekk kann..?? Huhuhu.. Ehh2?? lupe pada title kat atas tuh.. Begini ceritanye.. Ak balik cuti nih, sepupu sebelah ayah aku anak die nak kahwin, kiranya "dua pupu" aku laa.. Die suh ak buat Kad Jemputan die.. Yang Majlis Menyambut Menantu... So, ape lagi... explore laa aku.. Menjelajah laa dunia teknologi dengan Jentera Adobe Photoshop CS5 & Adobe Illustrator CS5... Huhuhuu... Aku ni bukannye Graphic Designer, tapi aku tahu laa jugak tentang buat benda alah nih... Termasuk yang nih baru 3kali dah aku bergiat dalam mereka bentuk kad jemputan nih... Alhamdulillah.. bolehh laa jadi laa jugok sebijik..!! hehehe.. Meh tengok kat bawah nih proses2... hehehe.. tp x sempat nak merakam pun cara2... hehehe..
ini create dalam Ai
Pelan Lokasi Rumah
Pengantin Lelaki

Sebelum siap sepenuhnye
lepas nih transfer pada Adobe Photoshop plak...


Dah masuk dlm Ps dah...
drpd Ai..
Adjust Hue n Flow


Ni pulak muka depan kad jemputan..
Doodle Kartun dua sejoli nih
aku buat dalam Ai dahulu..
then transfer ke Ps lak..

Dah masukkan font serba sedikit...

Okayy..!! dah siap muka depan kad jemputan..
heee~ camana?? oke takk??
simple2 je kot...
masukkan motif kerawang serba sedikit..
tepak sirih (adjust kurangkan opacity)
kasi nampak benda tu sebagai middle-ground  
#aku x pandai sangat pun.....



ini isi kandungan dalam kad jemputan..
ni pun create dalam Ps CS5


ni pun sama jugak..
isi sebelah dalam kad jemputan..
ini pun dalam Ps CS5 jugak..






1 comments:

shafiq said...

wah2 , cantik ar , lepas ni boleh lar bukak tempahan pada sape2 yang nak tempah , hehe , mana lar tahu kan ,

Din Aziz since 2010 in blogger site . All Right Reserved by Din Aziz